PRIJELAZNI ROK

Senzacionalna opcija za transfer Portugalca: Kristijano Ronaldo između Sitija i Reala

Ronaldo ima još godinu ugovora s Juventusom, a njegova budućnost uveliko se dovodila u pitanje ovog ljeta

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š. / Corriere dello Sport

17.8.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) ponuđen je Mančester sitiju u slučaju da ne uspiju kupiti Harija Kejna (Harry Kane). Ovakvu vijest donosi danas i talijanski dnevnik "Corriere dello Sport" koji navodi kako je Ronaldov agent Žorže Mendeš (Jorge Mendes) već kontaktirao engleskog prvaka i rekao im da je 36-godišnji Ronaldo dostupan za svega 29 miliona eura.


Pod ugovorom još godinu

Ronaldo ima još godinu ugovora s Juventusom, a njegova budućnost uveliko se dovodila u pitanje ovog ljeta. Nagađalo se o mogućem transferu u PSG, pa u Mančester junajted, a sada se ponovno aktualizirala njegova mogućnost napuštanja Torina.

Treba istaknuti kako je Totenhamov napadač Kejn i dalje najveća želja Pepa Gvardiole (Guardiola), a da je Ronaldov transfer B opcija koju je ponudio Mendeš u slučaju da Spursi ne popuste i ne pristanu na svotu manju od 150 miliona funti.

S druge strane u Juventusu ne bi imali ništa protiv prodaje Ronalda budući će ga idućeg ljeta izgubiti bez odštete, a i skinuli bi s platne liste veliki teret i daleko najplaćenijeg igrača. Bilo bi zanimljivo vidjeti reakciju navijača Mančester junajteda u slučaju transfera u Siti, budući da bi takav potez zasigurno smatrali izdajom. Između 2003. i 2009. godine Ronaldo je za Junajted u 292 utakmice postigao 118 golova.


Povratak u Madrid

Španski "El Chiringuito" pak javlja da Real Madrid želi vratiti Ronalda na Santiago Bernabeu, te da njegov povratak zagovara novi trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti). Zbog toga će iduće dvije sedmice do kraja prijelaznog roka biti izuzetno zanimljiva...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.