PREMIJER LIGA BIH

Žižović: Nisam iznenađen prvim mjestom

Mi koji smo u sportu težimo da budemo prvi, generalno

Mladen Žižović. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

18.8.2021

Šef struke tuzlanskih crveno-crnih Mladen Žižović prezadovoljan je partijama koje pruža njegov tim. Nakon pet kola m:tel Premijer ligi BiH Sloboda je sasvim zasluženo lider. Četiri pobjede i remi, odnosno 13 osvojenih bodova, start je sezone koji do sada Tuzlaci niu zabilježili otkako se igra zajedničko bh. fudbalsko takmičenje. Posljednja sjajna partija crveno – crnih odigrali su u Mostaru protiv Veleža. Pobjeda na gostovanju od 2:0 oduševila je armiju navijača.

- Nisam iznenađen prvim mjestom, rekao je Žižović i dodao: 

- Mi koji smo u sportu težimo da budemo prvi, generalno. Kada si uvjeren u sebe, uvijek dođe nagrada. Mi smo na jednom putu i nismo opterećeni rezultatom.

Žižović i njegovi saradnici odlično su sklopili tim. Sloboda igra agresivno, beskompromisno i disciplinovano, a to su najbolje pokazalo na stadionu „Rođeni“. Sve je funcionisalo besprijekorno u svim linijama a nagrada je stigla u vidu tri nova premijerligaška boda.

- Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. U Mostaru je zaista teško dobiti utakmicu. Rudar i mi smo to uspjeli nakon dugo vremena, zaključuje Žižović.

Crveno-crni su se već okreću novom premijerligaškom izazovu. U 6. kolu (subota - 19 sati) na Tušanj dolazi stari rival - Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.