ZVANIČNO

Ukrajinci imenovali Ševčenkovog nasljednika

Petrakov preuzeo klupu

Petrakov: Vodio reprezentaciju do 21 godine. AGENCIJE

A. V.

18.8.2021

Ukrajinski nogometni savez za nasljednika Andrija Ševčenka (Andriy Shevchenko) na klupi svoje reprezentacije imenovao je iskusnog stručnjaka Oleksandra Petrakova (64) koji je prije dvije godine vodio ukrajinsku reprezentaciju do 21 godine do naslova svjetskog prvaka.

Iz ukrajinskog saveza nisu objavili koliko dugo će Petrakov obnašati selektorsku dužnost već su samo naveli kako će pripremiti ekipu za septembarske kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, prenosi Hina.

Petrakov će tako voditi Ukrajinu 1. septembra na gostovanju kod Kazahstana u Nur-Sultanu, dok će samo tri dana kasnije ugostiti svjetskog prvaka Francusku u Kijevu.

Ranije ovoga mjeseca Ševčenko je iznenađujuće napustio ukrajinsku klupu po isteku ugovora sa savezom iako je na EURO-u odveo ekipu do četvrtfinala.

Predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Andrij Pavelko (Andriy) ranije je izjavio kako je na mjestu selektora nakon odlaska Ševčenka želio njegovog bivšeg saigrača Sergija Rebrova (Serhiy), no Rebrov se ipak odlučio prihvatiti posao u Al Ainu iz UAE.

Nakon tri odigrana susreta u grupi D kvalifikacija za SP Ukrajina se nalazi na drugom mjestu s tri boda nakon remija s Francuskom, Finskom i Kazahstanom, dok vodeća Francuska ima sedam bodova, a samo pobjednik grupe izborit će direktan plasman u Katar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.