OTVORIO DUŠU

Gomez otkrio zbog čega je napustio Atalantu: Gasperini me htio prebiti, Perkasi nije smio razgovarati s njim

Kapiten i lider tima u januaru prošle godine bio iznenada izbačen iz prve ekipe

Gomez i Gasperini: Pukla tikva. TWITTER

E. Ćosić

18.8.2021

Fudbalsku javnost prošle godine iznenadila je vijest da Alehandro Papu Gomez (Alejandro), kapiten i lider tima, napušta Atalantu. Pojavila se vijest da je imao sukob sa trenerom Đan Pjerom Gasperinijem (Gian Piero Gasperini), poslije čega je izbačen iz ekipe, a ubrzo i prodat Sevilji.

Gomez je tada obećao da će javno govoriti o tome kada dođe vrijeme, a sada je u intervjuu za argentinski "La Nacion" otkrio da se Gasperini fizički htio obračunati s njim nakon utakmice Lige prvaka protiv Midtjelanda, kada je "desetka" odbila taktičku naredbu svog trenera.

- Ja sam također pogriješio, jer nisam izvršio taktičku naredbu. Ostalo je deset minuta u prvom poluvremenu i Gasperini je tražio da se prebacim na desnu stranu, ali sam igrao dobro na lijevoj, pa sam mu rekao ne. Zamislite šta to znači danas na terenu, sa svim kamerama. Znao sam da će trener biti ljut, da će me izvesti van terena na poluvremenu, što je i uradio. Ali ono što se desilo u svlačionici je prešlo sve granice, rekao je Gomez te nastavio:


Gasperini ga htio pretući

- Gasperini je htio da me prebije. U redu je da diskutujemo, ali ne mogu da prihvatim fizičku agresiju. Tražio sam od Antonija Perkasija (Percassi) sastanak i objasnio mu da ne postoji problem za mene da nastavimo zajedno, priznao sam i svoje greške, kao kapiten nisam smio da se ponašam tako, treba da budem primjer, a ne da ignorišem naredbe trenera. Tražio sam od predsjednika da idem direktno kod Gasperinija i da mi se izvini. Klub ne može da toleriše da trener napada igrače - poručio je Argentinac.

Međutim, idućeg dana je bio sastanak sa trenerom i igračima, kada je Gomez istupio i izvinio se svima, ali Gasperini nije rekao ni riječ. 

Perkasi nije imao hrabrosti

- Poslije nekoliko dana rekao sam da ne želim više da ostanem u Atalanti i da radim sa Gasperinijem. Predsjednik je odgovorio da me neće pustiti lakog srca. Počelo je guranje i povlačenje koje sam platio na sopstvenoj koži. Izbacili su me iz tima, da treniram sam ili sa rezervama. Poslije svega što sam uradio za klub. Ponašali su se ružno i to ne mogu da poreknem - otkriva Gomez koji je zamjerio Perkasiju, predsjedniku kluba.

- Perkasi nije imao hrabrosti da pita Gasperinija za izvinjenje. Tu bi se sve riješilo. Tada su mi zatvorili vrata italijanskog fudbala. Bio sam najbolji vezni u Seriji A, a nisu htjeli da me prepuste direktnom rivalu. Imao sam ponude iz Arabije i SAD, htjeli su da me pošalju tamo, hvala Bogu, Sevilja se pojavila na kraju. To mi je bilo ključno, jer po svaku cijenu sam želio da igram Kopa Amerika sa Argentinom.

- Poslije toliko godina zajedno, dobrog odnosa koji smo imali, moja djeca su išla u školu sa djecom porodice Perkasi, podijelili smo mnogo toga. onda su me bacili u smeće - ispovijedio se Gomez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.