REPREZENTACIJA

"Zmajevi" nastavljaju kvalifikacije: Selektor Petev objavio spisak

- Nadam se da će narednih dana Pjanić pronaći klub u kojem će biti sretan, istakao je selektor Ivajlo Petev

Petev odabrao igrače za naredne mečeve. Goran Šumar

Piše: M. K.

19.8.2021

Selektor fudbalske A-selekcije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) na današnjoj pres-konferenciji objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači: 

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Aleksandar Jovičić (Gorica), Jusuf Gazibegović (Šturm), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Dennis Hadžikadunić (Rostov) i Siniša Saničanin (Partizan).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Rade Krunić (AC Milan), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Miroslav Stevanović (Servet) i Adi Nalić (Malme).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Frajburg), Luka Menalo (Dinamo Zagreb) i Smail Prevljak (Ojpen).

Petev je govorio o narednim iskušenjima "Zmajeva". Goran Šumar

Selektor je istakao kako će narednih dana odlučiti hoće li pozvati igrače iz Premijer lige BiH za utakmicu s Kuvajtom, te je prokomentarisao i situaciju oko Miralema Pjanića.

- Nadam se da će narednih dana Pjanić pronaći klub u kojem će biti sretan, istakao je Petev.

Veliki broj reprezentativaca nalazi se u lošoj formi, a Petev je to prokomentarisao sljedećim riječima:

- To svakako predstavlja problem. Sead Kolašinac je igrao prije par dana prijateljsku utakmicu, nije u najboljoj formi. Ono što raduje jeste da svi momci daju maksimum na pripremama za novu sezonu, zbog toga se i nalaze na ovom spisku, rekao je selektor BiH, te dodao je "kako nije zaboravio na golmana Vladana Kovačevića", koji inače brani u odličnoj formi, i koji bi se, kaže Petev, "mogao naći na narednom okupljanju".

"Zmajevi" će 1. septembra igrati protiv Francuske, tri dana kasnije slijedi prijateljska utakmica s Kuvajtom, a onda ćemo u Zenici 7. septembra dočekati Kazahstan.

Press konferenciju možete pratiti OVDJE.

Spisak bh. reprezentativaca. Goran Šumar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.