FK SARAJEVO

Fanimo spreman za Slobodu

Englez nakon duela protiv Slobode mogao na prinudni odmor

Matijas Fanimo. Arhiva

Piše: G. Šumar

20.8.2021

Krilni napadač kluba s Koševa Matijas Fanimo (Matthias) sanirao je povredu skočnog zgloba desne noge i konkurirat će za subotnji derbi starih rivala na Tušnju.


Radna dozvola

Odluku o tome koliko će igrati donijet će šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić, koji je iz samo njemu znanih razloga prekrižio Tina Sven Sušića. Navodno, zbog nezalaganja.

Inače, Englez Fanimo bi nakon duela protiv Slobode mogao na prinudni odmor, s obzirom na to da mu krajem ovog mjeseca istječe radna dozvola. Isti slučaj ranije je bio s kapitenom Krstom Velkoskim i Mirkom Oremušem, dok Vicko Ševelj i Darko Lazić još nisu ni stekli pravo nastupa.

Pored pomenuta četiri igrača, van stroja su i kartonirani Amer Dupovac i Kerim Palić, a Dal Varešanović se vratio u trenažni proces nakon povrede.


Upravljačka prava

S druge strane, koševska vlada još nije završila primopredaju većinskog paketa upravljačkih prava, jer, kako kažu u sarajevskoj Titovoj 38b, Vijetnamci su nakon isplaćenih nekoliko plaća igračima postavili drugačije uvjete raskida saradnje.

Ipak, u FK Sarajevo se nadaju se da će Malezijac Vinsent Tan (Vincent) i bh. biznismen s američkom adresom Ismir Mirvić uskoro i definitivno preuzeti upravljanje klubom kako bi se počeli rješavati nagomilani problemi.

Prioritet je rješavanje poreznog duga od oko 770 hiljada KM, kako bi pravo nastupa stekli Velkoski, Oremuš, Ševelj i Lazić, a Sablić mogao konačno sjesti na klupu, ali i isplata tri zaostale plaće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.