KRAJEM AVGUSTA

Vogošća domaćin četvrtog kampa za mlade golmane "Asmir Begović"

Trenutno oko 60 prijavljenih učesnika

Hodžić: Pandemija odgodila kamp. FENA

A. V. / Fena

20.8.2021

Akademija "Asmir Begović" krajem avgusta organizuje četvrti kamp za mlade golamane, koji će ovoga puta biti održan na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, Akademija je do sada u Sarajevu organizovala dva trening kampa u ljetnom periodu i jedan u zimskom.

- Iskustva s prva tri kampa su veoma pozitivna. Očekujemo isto i na ovogodišnjem kampu u Vogošći gdje će se djeca dva dana družiti i učiti golmanske vještine. Imamo odlične rezultate rade s mladim gomanima kao što je Faruk Dalipagić koji je otišao u Goricu i nastavit ćemo raditi i stvarati mlade golmane - kazao je Begović putem video linka.

Direkor Akademije Ibro Hodžić naglašava da je pandemija koronavirusa odgodila kamp, ali vjeruje da će ovogodišnji kamp biti najmasovniji do sada.

- Trenutno imamo oko 60 prijavljenih učesnika. Pored ekipe iz Akademije, s mladim golmanima će raditi još šest gostujućih trenera, a najzvučnije ime bit će bivši golman zagrebačkog Dinama Tomislav Butina. Akademija u Zetri radi tri puta sedmično, a četvrta sezona počinje u septembru. Nastojimo našim članovima obezbijediti što bolje uslove kako u Akademiji, tako u njihovim klubovima - naveo je Hodžić.

Na kampu u Vogošći polaznici starosne dobi od sedam do 18 godina imat će priliku da dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju s vrhunskim trenerima iz BiH i okruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.