FK SARAJEVO

Zašto Fanimo ne igra na Tušnju?

Potući ćemo se za bodove, rekao je Sablić

Matijas Fanimo. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.8.2021

Fudbaleri Sarajeva, nakon dvije vezane pobjede (Rudar Prijedor 2:0, Radnik Bijeljina 2:1), u subotu (19 sati) gostuju starom rivalu na Tušnju – Slobodi.


Teško gostovanje

- Bit će teško u Tuzli - rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić, koji ni na Tušnju neće moći sjediti na klupi kluba s Koševa, jer FK Sarajevo još nije izmirio porezni dug.

- Sloboda je dobro ušla u sezonu. S druge strane, nama je problem što ponovo ne igra Amer Dupovac, koji ima još dvije utakmice suspenzije, plus igrači koje ne možemo nadoknaditi (Darko Lazić, Vicko Ševelj, Mirko Oremuš, Krste Velkoski – op. a.), a Kerim Palić je dobio treći karton.

Također, Tino Sušić je odstranjen iz tima, dok su Dal Varešanović i Matijas Fanimo (Matthias) nakon saniranih povreda počeli trenirati sa ekipom, s tim što je Englez uputio predtužbu zbog neisplaćenih plaća i ostao u Sarajevu. S druge strane, upitan je nastup rovitog Rijada Kobiljara.

- Koristimo sve što imamo. Ekipa će se, sigurno, potući za bodove, to mogu obećati. Onda reprezentativna pauza, koja će nam, sigurno, biti od pomoći - rekao je Sablić.


Pobjeda i remi

Sarajevo je u dvije posljednje utakmice sa Slobodom na Tušnju ostvarilo pobjedu (2:3 – 20. septembar 2020.) i remi (1:1 – 26. juni 2021.). Također, i u dva posljednja duela na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ bordo tim je ostvario isti skor – pobjeda (2:1 - 12. decembar 2020.) i remi (0:0 – 11. maj 2021.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.