TINO SVEN SUŠIĆ

Kako su u Hrvatskoj ispraćena dešavanja u FK Sarajevo: Otjeran nekada najbolji igrač HNL-a

Svojevremeno je nekadašnjeg fudbalera Hajduka na svom radaru imao milanski Inter

Sušić: Za godinu i pol odigrao svega 32 utakmice u bordo dresu. ARHIV

E. Ćosić

25.8.2021

Kao što je ranije danas "Avaz" i najavio, Tino Sven Sušić više nije fudbaler Sarajeva, pošto je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Dvadesetdevetogodišnji veznjak na Koševo je stigao u februaru prošle godine kao slobodan igrač, a u bordo dresu upisao je 32 nastupa u kojima je postigao dva pogotka i ostvario dvije asistencije.

Raskid ugovora bivšeg bh. reprezentativca i FK Sarajevo privukla je pažnju medija u regiji. Tako je hrvatski "Index" podsjetio da je Sušić prije pet godina bio najbolji igrač elitnog razreda hrvatskog fudbala, HNL-a. Sada je protjeran iz kluba.



Oduševio i Manćinija

Podsjećamo, Tino Sušić je partijama u dresu Hajduka zadivio hrvatsku javnost, ali i šire, obzirom na to da je oduševio i Roberta Manćinija (Mancini) koji ga je htio dovesti u Inter. "Index" dalje navodi:

- Bivši igrač Hajduka na kraju prošle sezone optužen je za kršenje klupskog pravilnika. Navodno mu se zamjeralo nezalaganje i nezainteresiranost na treninzima i utakmicama. Tada je izbačen iz ekipe, ali je početkom ove sezone vraćen i odigrao je pet utakmica. Ipak, nedavno je novi trener Goran Sablić, koji Sušića nije koristio na posljednje tri utakmice, poručio da je nekadašnji reprezentativac BiH zauvijek otpisan, navedeno je na "Indexu", koji još piše:

Bio najbolji igrač HNL-a

Sušić je od 2012. do 2016. bio ključni igrač Hajduka, za koji je odigrao 134 utakmice, postigao 27 golova i namjestio 23. Tada je postao i reprezentativac BiH te sudionik prvog svjetskog prvenstva za reprezentaciju te države.

U posljednjoj sezoni u Hajduku bio je i najbolji igrač HNL-a. Tada ga je Genk kupio za dva milijuna eura, ali se u Belgiji nije snašao. Nakon Genka (24 nastupa, jedan gol) igrao je za Maccabi (devet utakmica), Antwerp (dvije utakmice), Venlu (28 utakmica, pet golova) i Hartbergu (dvije utakmice).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.