BIVŠI IGRAČ ARSENALA

Nekada najperspektivnijeg igrača danas niko ne želi: Najteže mi što ne mogu objasniti sinu

Džek Vilšer je bez kluba nakon što mu Burmut nije ponudio nastavak saradnje

Vilšer: Odigrao 14 utakmica za "Trešnjice" sa Vitalitija. TWITTER

E. Ćosić

25.8.2021

Nekada je važio za jednog od najperspektivnijih engleskih fudbalera. Bio je najmlađi debitant Arsenala u Premieršipu, a sada je Džek Vilšer (Jack Wilshere) bez kluba. Bivši veznjak Arsenala je u razgovoru za "The Athletic" otkrio kako čak razmišlja o prekidu karijere, iako ima samo 29 godina.

Prethodnu sezonu je odigrao u Čempionšipu u dresu Burmuta, ali nije dobio produžetak saradnje. 

- Kad ste u klubu i trenirate svaki dan, probudite se i ako niste u timu, pa čak i ako ste u timu, mislite: 'Dobro, danas moram dobro da treniram. Moram da pokažem menadžeru da sam spreman za vikend'. Ja to nemam. Tako da se u ovom trenutku ujutru budim i razmišljam: 'Dobro, moram negdje da odem da treniram'. Obično sam sam ... OK, trenirao sam sa klubom u predsezoni, ali to je sada gotovo, rekao je Vilšer.



Sklonost povredama

I dok se klubovi bore za potpise igrača sa mnogo slabijim referencama od Vilšerovih, za njega nema zainteresovanih, jer je skloniji povredama.

- Zadnju ozljedu pretrpio sam u januaru 2020. Mnogi me na to pitaju kako sam onda za gotovo dvije i pol godine u Vest hemu, od ljeta 2018. do decembra 2020. godine, odigrao samo 19 utakmica. Odgovaram im ono što je činjenica: većinu tog vremena bio sam spreman, ali me treneri nisu stavljali u tim.

Sin ga pita kako to da ga niko ne želi

Bivši reprezentativac Engleske proživljava teške dane, a prisjetio se trenutka kada je njegov devetogodišnji sin Arči (Archie) pitao zašto ga niko ne želi.

- Moja djeca su u godinama u kojima razumiju. Posebno Arči, koji ima devet godina. On zapravo razgovara sa mnom, govoreći: 'Šta je sa MLS-om?' ili 'Zašto ne igraš u La Ligi? On voli fudbal i zna sve o njemu. Teško mu je to objasniti. Reći će mi: 'Kako to da te nijedan klub ne želi?' Ne znam. Ali kako da mu to objasnim? Imaju prijatelje u školi i znate kakva djeca mogu biti, prilično brutalna.'Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Da, to je teško, otkrio je Vilšer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.