ITALIJANSKI "SUPERAGENT"

Rajola pokazao zašto je najomraženiji fudbalski agent: Od Čelzija tražio nevjerovatne uslove za Halanda

Agent Norvežanina je čak tražio i platu za sebe u trajanju od pet godina

Haland: Njegov agent postavio nevjerovatne uslove. TWITTER

E. Ćosić

25.8.2021

Nedavno je Romelu Lukaku potpisao za Čelzi, ali prema pisanju brojnih engleskih medija, belgijski napadač nije bio prvi izbor kluba sa Stemford Bridža. Navodno je prva želja bio Erling Haland (Haaland), ali je njegov agent Mino Rajola (Raiola) precijenio svoje i Čelzijeve mogućnosti.

Naime "superagent" je tražio astronomsku cifru od Čelzija. On je za svog fudbalera tražio sedmičnu platu od nevjerovatnih 960.000 eura. Također, tražio je da njemu kao agentu pripadne 34 miliona funti pri potpiso, a također da i on prima platu u narednih pet godina. U konačnici, Čelzi je za pet godina na dvojac Haland - Rajola trebao izdvojiti preko 300 miliona eura.

Stoga su se londonski "Plavci" okrenuli mnogo jeftinijoj verziji, te za 115 miliona eura doveli Lukakua iz redova Intera.

Inače, Haland ima nevjerovatnu statistiku. On je u dresu "Milionera" na 45 odigranih utakmica postigao 42 gola u Bundesligi, a dodaju li se nastupi i golovi i u drugim takmičenjima, dođe se do brojke od 62 pogotka na 63 susreta. Dodao je i 18 asistencija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.