TRANSFERI

Mendeš se vratio u Torino: Siti pripremio prvu ponudu Ronaldu

Nezadovoljan okruženjem u Torinu, napadač Juventusa je u finišu prijelaznog roka izrazio želju za novim izazovom u karijeri

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š. / Mozzart Sport

26.8.2021

Upaljen je alarm na Itihadu. Aktivirao ga je Hari Kejn (Harry Kane) odlukom da ostane u Totenhemu još makar godinu. Napadač kojeg je Pep Gvardiola (Guardiola) vidio kao prvog napadača u narednoj sezoni odjavio je šampiona Engleske i šest dana do kraja prijelaznog roka natjerao sportskog direktora "Građana" Ćikija Begiristajna (Txiki ) da se okrene drugim opcijama na tržištu koje, čini se, više nego ikad ranije oskudjeva kvalitetnim ili makar dostupnim špicevima.


Jedino rješenje

Jedini dostupan i dovoljno kvalitetan da odgovori zahtjevima španskog stručnjaka trenutno je – Kristijano Ronaldo (Cristiano). Nezadovoljan okruženjem u Torinu, napadač Juventusa je u finišu prijelaznog roka izrazio želju za novim izazovom u karijeri. Svjestan da Siti panično traga za napadačem, Portugalčev agent Žorž Mendeš (Jorge Mendes) obreo se u Mančesteru kako bi svom najboljem klijentu osigurao novi angažman (i pride rješavao pitanje sudbine Bernarda Silve).

Međutim, sve dok je postojala i najmanja šansa da stigne Kejn, čelnici Sitija su Ronalda držali na "stend-baju". Samo da bi, od trenutka kada je "desetka" Totenhema na svom Twitter nalogu svima stavila do znanja da je 100 posto usredsređena na uspjehe aktuelnog tima u novoj sezoni, Portugalac postao jedino rješenje za problem koji bi Siti mogao da košta ostvarenja visokih ciljeva u dvadesetak dana staroj sezoni.

Prema posljednjim informacijama koje donosi jedan od najpouzdanijih transfer eksperata Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio), Mendeš se poslije razgovora sa čelnicima Stija vratio u Torino, i mada za sada nije zakazan nikakav sastanak sa upravom Juventusa, treba ga očekivati u narednim danima, kako bi se pronašli rješenje za ispunjenje Ronaldove želje.

Isti izvor navodi da je Siti spremio i ponudu kojom bi pokušao da ubjedi Ronalda da prošlost ostavi po strani i izabere plavi dio Mančestera. Mada, utisak je da se nije pretrgao, jer kako piše Di Marcio, engleski šampion je spreman da 36-godišnjeg superstaru ponudi više nego duplo manje od onoga što prima u Torinu. Konkretno, dvogodišnji ugovor vrijedan 15.000.000 eura po sezoni, dok podsetimo, u Juventusu godišnje ima 32.000.000 eura.


Nema odlaska bez odštete

I dok za sada nije jasno da li bi znatno manja primanja bila nepremostiva prepreka za Ronalda, poznato je da Juventus nikako neće pustiti Portugalca bez obeštećenja, jer će mu novac biti potreban za pronalaženje njegove zamjene. A Siti ne želi da plaća obeštećenje, kao što ni Pep nije spreman da se odrekne Gabrijela Žezusa (Gabriel Jesus) i pošalje ga u suprotnom smjeru, kakav je bio predlog Juventusa. Komplikovano. Vrlo komplikovano...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.