ZAGREB

Ajntraht Frankfurt ponudio Dinamu devet milione eura za Jakića

Italijanski novinar koji je vrlo dobro upućen u transfere Nikolo Šira (Nicolo Schira) piše da su Nijemci ponudili Dinamu devet miliona eura za Jakića.

Kristijan Jakić. GNK Dinamo

G. Š.

26.8.2021

Veznjak Dinama Kristijan Jakić karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Ajntrahtu iz Frankfurta. Italijanski novinar koji je vrlo dobro upućen u transfere Nikolo Šira (Nicolo Schira) piše da su Nijemci ponudili Dinamu devet miliona eura za Jakića.

Tvrdi da su pregovori u završnoj fazi te da se uskoro očekuje da 24-godišnji veznjak potpiše petogodišnji ugovor s klubom iz Frankfurta. 

Kristijan Jakić propustio je revanš utakmicu Dinamo - Šerif na Maksmiru zbog povrede skočnog zgloba, ali i zbog odluke Damira Krznara da ga izbaci iz ekipe. Razlog je po svemu sudeći bio njegov odlazak u Ajntraht koji su prvo u Dinamu htjeli stopirati, ali ovakva ponuda se zaista ne može odbiti te će "Modri" ostati bez još jednog bitnog igrača.

Dinamo će na Jakiću zaraditi skoro osam milijuna eura, s obzirom na to daga je iz Lokomotive prije godinu dana doveo za nešto više od milion eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.