PREMIJER LIGA BIH

Sloboda ponovo neporažena na Grbavici, Zdunić spasio Željezničar

Peti put zaredom Sloboda ne gubi na gostovanju kod Željezničara

Blažević i Ćivić u borbi za loptu. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: E. Ćosić

29.8.2021

Fudbaleri Slobode ponovo će Grbavicu napustiti neporaženi, po peti put zaredom pošto su Željezničar i Sloboda u okviru 7. kola Premijer lige BiH odigrali 1:1.

Poveli su gosti u 79. minuti preko iskusnog Saida Husejinovića, da bi Željezničar izjednačio u 90. minuti nakon što je Bruno Zdunić pospremio odbitak u mrežu nakon što je Semir Bukvić odbranio šut Samira Bekrića. 

Prekaljeni veznjak je u igru ušao svega tri minute prije kada je zamijenio Fedora Predragovića. Imao je i Željezničar svoje šanse, ali "Plavi" nisu bili precizni. Ofanzivni dio Željezničara je bio dodatno oslabljen izlaskom Luke Juričića koji je u finišu prvog dijela zadobio posjekotinu zbog koje je morao van igre.

Počelo je dobro, jer je Nedim Mekić već u 3. minuti zaprijetio na gol Slobode, ali njegov šut spoljnom ide pored gola. Nakon toga je Mustafa Mujezinović sjajno šutirao sa distance, ali odbranio je to Semir Bukvić.

Nakon toga u 28. minuti priliku ima Sloboda, ali slabo šutira Dženis Beganović. U 44. minuti najbolja šansa u prvom poluvremenu. Poslije greške fudbalera Željezničara lopta dolazi do Eldara Mehmedovića, ovaj dobro šutira, ali brani to Josip Bender. U nastavku je lopta došla do Saše Maksimovića koji je iz izgledne pozicije prebacio cijeli gol.

Željezničar je bio nešto agilniji u drugom poluvremenu, ali nije bilo prave prilike. Sedad Subašić je bio neprecizan iz izgledne prilike, a u nastavku je Husejinović donio vodstvo Slobodi. Onda je Tomislav Ivković u igru poslao iskusnog Bekrića, koji je u 90. šutirao, Bukvić je odbio, a loptu je u mrežu poslao Zdunić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.