ČESTO POSEŽE ZA KARTONIMA

Ko je Jigal Frid: Izraelski sudija će dijeliti pravdu protiv Kazahstana, jednom sudio bh. selekciji

Izraelac ima 29 godina, a sudio nam je utakmicu mlade reprezentacije protiv Belgije (3:2)

Frid: U prosjeku pokazuje 4,77 žutih kartona po meču. TWITTER

E. Ćosić

6.9.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (utorak) igra veoma važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Protivnik je selekcija Kazahstana, a pravdu na meču u Zenici dijelit će izraelski sudija Jigal Frid (Yigal).

Mladi 29-godišnji sudija je već dobijao povjerenje UEFA-e u ovim kvalifikacijama, pa je tako  dijelio pravdu u susretu Sjeverne Irske i Bugarske. Našoj "A" selekciji do sada nije sudio, ali zato jeste mladoj reprezentaciji. I pamtimo ga po dobrom, pošto su "Zmajići" pobijedili Belgiju 3:2 u novembru prošle godine u okviru kvalifikacija za U21 Euro.

Frid voli pokazivati javne opomene, pa je tako u dosadašnjoj karijeri u prosjeku pokazao 4,77 žutih kartona po utakmici. Nisu mu strani ni penali, na bijelu tačku pokazuje skoro svaku treću utakmicu. 

Njemu će u Zenici asistirati Izraelci David Elias Biton i Matijahu Jakobov (Mattiyahu Yakobov), a četvrti sudija je Daniel Bar Natan, također iz Izraela. I u VAR sobi će biti Izraelci Roi Rajnšrajber (Reinshreiber) i Dejvid Fuksman (David Fuxman).

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Kazahstana igra se sa početkom od 20:45 sati. Tekstualni prijenos uživo moći ćete pratiti na našem portalu.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.