KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvatska razbila Sloveniju, Srbija prokockala pobjedu u Dablinu

Večeras odigrano nekoliko zanimljivih susreta

Livaja slavi pogodak protiv Slovenije. SCSPORT

E. Ćosić

7.9.2021

Večeras je odigrano, pored utakmice u Zenici između BiH i Kazahstana (2:2), još nekoliko zanimljivih susreta u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U drugoj utakmici naše grupe D Francuska je sa 2:0 savladala Finsku i napravila novi korak ka Mundijalu. Pobjedu je Trikolorima donio Antoan Grizman (Antoine Griezmann) s dva gola u 25. i 54. minuti meča.

Bitnu pobjedu ostvarila je i Hrvatska, koja je na Poljudu u Splitu sa 3:0 savladala susjednu Sloveniju. Mrežu gostiju načeo je Marko Livaja, a potom su pogađali i Mario Pašalić i Nikola Vlašić za konačnih 3:0.

Srbija je dugo vodila u Dablinu protiv Irske, a vodstvo joj je u 20. minuti donio Sergej Milinković-Savić. Ipak, na kraju Irska autogolom Nikole Milenkovića u 87. minuti dolazi do poravnanja i boda.

Turska je doživjela pravi debakl u Nizozemskoj, gdje je domaća reprezentacija slavila sa čak 6:1. "Lale" je do pobjede predvodio Memfis Depaj (Memphis Depay) koji je postigao het-trik, a po gol su postigli Dejvi Klasen (Davy Klaasen), Gus Til (Guus), Doni Malen (Donnyell), prenosi "Scsport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.