ČUVENI BRAZILAC

Legendarni Ronaldo poručio: Super tim ne garantuje trofej Lige prvaka, ja to najbolje znam

Proveo je pet godina u Realu s kojim, uprkos nevjerovatnim saigračima, nije uspio doći do trofeja evropskog klupskog prvaka

Ronaldo: U svojoj karijeri igrao, između ostalih, za Real, Barcelonu, Inter i Milan. TWITTER

E. Ćosić

8.9.2021

Legendarni brazilski fudbaler, a sada predsjednik Real Valjadolida Ronaldo Nazario de Lima govorio je o Pariz Sen Žermenu koji je ovog ljeta napravio sjajan posao i doveo nekoliko izuzetnih fudbalera predvođenih Lionelom Mesijem (Messi).

PSG je novi super tim, nešto što su bili Realovi Galaktikosi, a upravo je Ronaldo bio dio prvih Galaktikosa u eri Florentina Pereza.  Pet godina je Brazilac proveo u kraljevskom klubu, ali uprkos tome što je tim imao njega, Raula Gonzalesa, Zinedina Zidana (Zinedine Zidane), Dejvida Bekama (David Beckham), Luisa Figa i mnoge druge zvijezde, nije uspio doći do trofeja Lige prvaka.

Čak je Ronaldo karijeru završio bez "ušastog" trofeja. On je sada u razgovoru za "DAZN" rekao kako je prerano pričati o favoritima za osvajanje Lige prvaka, te da će PSG sav kvalitet sa papira morati prenijeti na teren. 

- Fudbal nije matematika, Pariz Sen Žermen je stvorio sjajan tim, ali rano je za priču o tome ko će osvojiti Ligu prvaka, rekao je Ronaldo te dodao:

- Pet sezona sam igrao u Realu, u ekipi Galaktikosa, ali nismo osvojili Ligu prvaka. Postoji mnogo faktora da bi se pobjeđivalo, poručio je Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.