ŠPANIJA

Ludnica u La Ligi: Atletiko pobijedio nakon preokreta golom u 100. minuti

Espanjol je imao vodstvo, ali su "Jorgandžije" preokrenule utakmicu i došle do punog plijena

Lemar junak "Jorgandžija". TWITTER

E. Ćosić

12.9.2021

Fudbaleri Atletika pobijedili su u dramatičnoj završnici na gostovanju kod Espanjola sa 2:1 u susretu 4. kola La Lige. Katalonski klub je vodio, ali su "Jorgandžije" na kraju došle do preokreta i zahvaljujući Tomasu Lemaru (Thomas) do velike pobjede.

Domaći su već u četvrtom minutu imali prvu veliku šansu kada je udarac Adriana Embarbe sjajnom intervencijom zaustavio Jan Oblak. Atletiko je zaprijetio preko povratnika u tim Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), kada je Francuz naletio na jedan odbitak i glavom šutirao preko gola.

Inicijativa domaćih se isplatila u 40. minuti kada je nakon kornera Raul De Tomas savladao Oblaka i doveo Espanjol u vodstvo. Trener Atletika Diego Simeone je na poluvremenu napravio čak tri izmjene. Nakon toga su "Jorgandćije progirale", u 54. minuti su došli do pogotka, ali je on poništen zbog ofsajda Luisa Suareza.

Ipak, Atletiko je u 79. minuti uspio doći do poravnanja, a nakon jednog solo prodora pogodio je Janik Karasko (Yannick Carrasco). Madriđani su napadali do kraja, a onda je sudija pokazao da čak deset minuta sudijske nadoknade što je izazvalo haos na tribinama. Da stvar bude gora po navijače Espanjola, u posljednjoj minuti Lemar je pogodio za preokret.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.