VELIKI JUBILEJ

Refik Šabanadžović za "Avaz": ’Plava večera’ bit će noć za pamćenje

Predstojeći rođendan je velika stvar za klub, koji ima bogatu historiju i armiju navijača, rekao je nekadašnji as "Plavih"

Šabanadžović: Drago mi je što ću biti sudionik proslave 100. rođendana. Arhiva

Piše: G. Šumar

17.9.2021

Veterani FK Željezničar večeras će se u 19 sati sastati u sarajevskom restoranu „Una“ i proslaviti 100. rođendan kluba s Grbavice.


Bogata historija

- Naravno, dolazim na „Plavu večeru“ - rekao nam je nekadašnji as Željezničara Refik Šabanadžović i dodao:

Predstojeći rođendan je velika stvar za klub, koji ima bogatu historiju i armiju navijača. Željo nije omiljen samo u Bosni, nego širom regije, Evrope, ali i svijeta. Kroz taj naš klub su prošla takva imena – od Ivice Osima, Miše Smajlovića do Edina Džeke.

U sezoni 1984./85., predvođen legendarnim Ivicom Osimom, Željezničar je u polufinalu Kupa UEFA, koje je odigrao u sastavu: Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Čapljić, Komšić, Bahtić, Škoro, Ćurić, (Čilić), Baždarević, Samardžija, zaustavljen od mađarskog Videotona (1:3, 2:1).


Fudbalske gromade

- Ponosan sam što sam bio član jedne takve generacije koja je stigla do polufinala Kupa UEFA, ali i što sam uopće igrao u Željezničaru. Kao i zbog toga što su me trenirali takvi treneri, fudbalske gromade – veličine, te zato što sam igrao pred takvim navijačima.

Drago mi je što ću biti sudionik proslave 100. rođendana našeg velikana, te što ću na jednom mjestu ponovo vidjeti sve generacije kluba. To će, sigurno, biti još jedna lijepa i prijatna noć za pamćenje, da se prisjetimo tih lijepih trenutaka - istakao je Šabanadžović i svim članovima, kako je rekao , Željine porodice čestitao 100. rođendan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.