BAJERN MINHEN

Kingsliju Komanu operisano srce

Dobro se oporavlja, rekao je Nagelsman

Kingsli Koman. Arhiva

G. Š. / Sport klub

18.9.2021

Napadač minhenskog Bajerna Kingsli Koman (Kingsley Coman) imao je operaciju srca, nakon što je utvrđena manja nepravilnost. Kako javljaju njemački i francuski mediji, reprezentativac Trikolora imao je manju operaciju nakon otkrivanja nepravilnosti i sada mu slijede dvije sedmice oporavka. Koman je u utorak igrao za Bajern u ubedljivoj pobjedi nad Barcelonom od 3:0, u 1. kolu grupne faze Lige šampiona. On je na meču na Kamp Nou ušao u igru u finišu drugog poluvremena...

- Kigsli Koman je imao je pomalo nepravilan rad srca, manju srčanu nepravilnost. Urađen mu je EKG i onda je obavljena operacija - rekao je novinarima trener Bajerna Julian Nagelsman (Nagelsmann) i dodao:

- Dobro se oporavlja. Kad rana zacijeli počet će sa rehabilitacijom. Za desetak dana do dvije sedmice očekuje se da počne sa treninzima.

Koman ima 25 godina, karijeru je počeo u Pari Sen Žermenu, a u Bajern je došao 2015. iz Juventusa. Za Bavarce je odigrao više od 200 utakmica i postigao 41 gol, uz 50 asistencija. Proslavio se u finalu Lige šampiona 2020. kad je Bajernu donio titulu golom protiv svog bivšeg kluba. Dres Francuske oblačio je 34 puta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.