KVALIFIKACIJE ZA SP

Petev: Vrančić nam može pomoći, radit ćemo na prekidima

Selektor BiH odgovarao na pitanja novinara

Petev: Šest bodova bi bilo odlično. G. ŠUMAR

Piše: A. V.

23.9.2021

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je saopćio spisak igrača na koje računa u oktobarskim utakmicama kvalifikacija za SP protiv Kazahstana (9. oktobar) i Ukrajine (12. oktobar).

Novo-staro ime na spisku je veznjak Stouka Mario Vrančić.

- Naravno da smatram da on može u ovom trenutku pomoći ekipi. Neću pričati o njegovim kvalitetima. Šta je bilo prije to nije moj posao. Smatram da on u ovom trenutku može pomoći našoj reprezentaciji i da će dati sve od sebe - rekao je Petev.

Selektor se složio s novinarskom konstatacijom da je trenutno najveća boljka u našem timu prekid igra.

- Slažem se. Moramo obratiti pažnju na to. Imamo naš plan. Obratit ćemo pažnju na te detalje. Ako imamo neki minus, to je to. Uradit ćemo sve da popravimo to. Ja sam prvi odgovoran za to, a poslije igrači - istakao je Petev.

"Zmajevi" će u Kazahstanu igrati na umjetnoj travi.

- To je njihova prednost, jer većina igrača igra na umjetnoj travi. Kod nas je to jedini Miroslav Stevanović. Moramo se pripremiti ozbiljno za to. Bez obzira na to mi imamo naš cilj i to ćemo ganjati od prvog minuta - istakao je Petev.

Poručio je kako ne planira igrati defanzivno.

- Ne mislim da ćemo igrati defanzivno. Jako je bitno da imamo gol viška od protivnika. Rezultat je rezultat i u ovom trenutku to nam je najbitnije.

Dao je i komentar na nepozivanje Vladana Kovačevića.

- Prošli put sam rekao i opet ću ponoviti. Imamo jako dobru hegemoniju među ova tri golmana, sva trojica brane. Možda u narednim utakmicama bude pozvan Kovačević, ali za sada smatram da ne trebamo mijenjati ništa.

Raduje ga povratak Muhameda Bešića na teren.

- I mene baš zanima kako će on nakon duge pauze izgledati. Vrata su otvorena za svakog ko može pomoći našoj reprezentaciji. Najbitnije je da bude zdrav i pokaže kvalitet. Moguće je da se on vrati u reprezentaciju.

Petev smatra da možemo osvojiti maksimalan broj bodova iz predstojeće dvije utakmice.

- Fokus je na Kazahstanu, a onda Ukrajina. Bitno je kako ćemo izgledati, igrati, kakav će biti naš pristup. Možemo pobijediti i jedne i druge. Šest bodova bi bilo odlično - poručio je Petev.

Reprezentativci će se 4. oktobra okupiti u Sarajevu, a dva dana kasnije putuju u Kazahstan. Odmah nakon utakmice sa Kazahstanom slijedi put u Ukrajinu.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.