PREMIERŠIP

Šok na Old Trafordu: Ronaldo iznenadio potezom, Junajted promašio penal u finišu utakmice

Aston Vila osvojila puni plijen

Detalj s utakmice. TWITTER

E. Ćosić

25.9.2021

Mančester junajted je ponovo šokirao svoje navijače, pošto je u okviru 6. kola engleskog Premieršipa potpuno neočekivano na svom terenu izgubio od Aston Vile (0:1).

Nisu "Crveni đavoli" najbolje započeli utakmicu. Već u 16. minuti Mat Target (Matt Targett) ne koristi kolosalnu šansu za vodstvo svog tima. Dvije minute kasnije Mejson Grinvud (Mason Greenwood) na drugoj strani šutira, ali odlično je to odbranio Emiliano Martinez. 

U 22. minuti nakon loše vraćene lopte Harija Megvajera (Harry Maguire), David De Hea (De Gea) je morao intervenisati. I u nastavku je prijetila Aston Vila, Oli Votkins (Ollie Watkins) je u 58. minuti tražio jedanaesterac, ali ga nije dobio. Kasnije je napadač gostiju imao odličnu šansu, ali se ponovo istakao David De Hea. 

I kada se očekivalo da će Junatjed dodati u brzinu više, u igru je ubačen i Edinson Kavani (Cavani), dogodio se šok na Old Trafordu. Kortni Haus (Kortney Hause) je nakon kornera matirao De Heu. 

Junajted je na kraju ipak mogao izbjeći prvi ligaški poraz ove sezone. U sudijskoj nadoknadi je dosuđen penal, ali je Bruno Fernandes poslao loptu visoko preko gola. Zanimljivo da kazneni udarac nije izveo Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.