REPREZENTATIVCI

Smail Prevljak za "Avaz": Moramo nastaviti ovako i rezultati neće izostati

Dat ćemo maksimum u oktobarskim utakmicama, koje su najvažnije za nas, poručio je napadač belgijskog Ojpena

Prevljak: Uhvatio formu. TWITTER

Piše: A. Vatreš

30.9.2021

Napadač našeg državnog tima iz belgijskog Ojpena Smail Prevljak (26) konačno je uhvatio željenu formu. 

Nakon nešto mirnijeg ulaska u sezonu, razigrao se na posljednje dvije utakmice belgijskog šampionata. Prvo je u duelu sa Serkl Brižom namjestio gol, da bi potom susret protiv Beršota obilježio golom i asistencijom. Ove sezone je pogađao dva puta i tri puta asistirao.

Dosta šansi

- Sigurno da sam zadovoljan s ovom sezonom. Drugi smo na tabeli. Imali smo dobar početak i mislim da smo čak puno bolja ekipa od prošle godine. Zadovoljan sam i svojom statistikom. Najbitnije je da igram po 90 minuta. Ti golovi će doći kad-tad. Imao sam stvarno dosta šansi, malo nisam imao ni sreće, što se toga tiče. Ali ne sumnjam da će golovi doći – kazao je Prevljak u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Ojpen je prošlu sezonu završio na 12. mjestu, a nakon devet odigranih kola u novoj sezoni nalazi se odmah iza vodećeg Klub Briža.

- Nije nas iznenadio ovako dobar start. Ekipa je ostala skoro ista. Više smo uigrani i bolje se znamo. Dobili smo i novog trenera, koji je isto dosta doprinio tome. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom kontinuitetu i da ćemo se zadržati u vrhu tabele – istakao je Prevljak.

Dobra atmosfera

On je nastupio u obje septembarske utakmice kvalifikacija za SP, iz kojih su „Zmajevi“ izašli s dva osvojena boda. Smatra da kiks protiv Kazahstana nije pokvario odličan utisak iz duela s Francuskom.

- Mislim da smo protiv Kazahstana odigrali jednu od boljih utakmica, gdje smo ih imali 90 minuta u šaci i primili dva bezvezna gola. Ali to je fudbal. Danas ga svako igra. Mislim da smo se našli kao reprezentacija, da je atmosfera dobra i da rezultati na kraju neće izostati. Moramo samo ovako nastaviti – poručio je Prevljak, koji se nada najboljem mogućem ishodu iz oktobarskih mečeva, za koje kaže da su najbitniji za naš tim.

- Naravno. Bilo bi dobro kada bi uzeli bodove iz tih mečeva. To su sada sigurno dvije najvažnije utakmice u ovim kvalifikacijama za nas. Najbitnije je da dođemo svi zdravi i spremni. Dat ćemo sigurno svoj maksimum – dodao je Prevljak.

Dva gola

Prevljak je za reprezentaciju BiH debitirao 23. marta 2018. godine u prijateljskom meču protiv Bugarske. Od tada je upisao 12 nastupa i postigao dva gola.

Prvi u meču Lige nacija protiv Nizozemske, a drugi u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Kuvajta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.