LA LIGA

Novi šok za navijače Reala: Espanjol savladao kraljevski klub

Nakon Šerifa, Madriđani upisali novi poraz

Katalonci slavili na krilima De Tomasa i Vidala. TWITTER

E. Ćosić

3.10.2021

Fudbaleri Espanjola priredili su pravo iznenađenje u 8. kolu španske La Lige pošto su na svom stadionu pobijedili Real Madrid sa 2:1 i tako kraljevskom klubu nanijeli drugi uzastopni poraz, ukoliko računamo onaj tokom sedmice od Šerifa u Ligi prvaka (2:1).

Nije dobro počelo za "Kraljeve" na RCDE stadionu, pošto je golman Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) morao vaditi loptu iz svoje mreže već u 17. minuti, a strijelac gola bio je Raul De Tomas, bivši polaznik upravo Realove škole fudbala. 

Mijenjao je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), pokušavao razdrmati svoj tim, a onda je u 60. minuti Aleiš Vidal (Aleix) udvostručio prednost svog kluba. Karim Benzema je u 71. minuti smanjio zaostatak i unio neizvjesnost, ali Real nije uspio izbjeći prvi poraz u prvenstvu ove sezone. 

Ujedno, Realu je ovo treći meč zaredom na kojem nisu osjetili slast pobjede. Prvo su sa Viljarealom u prvenstvu odigrali bez golova, a onda su uslijedila dva poraza, prvo onaj protiv Šerifa u Ligi prvaka, te danas ovaj protiv Espanjola.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.