BARE

"Avaz" na licu mjesta: "Horde zla" odale počast Vedranu Puljiću

Najvatreniji navijači FK Sarajevo obilježili 12. godina od ubistva svog člana

Piše: E. Ć.

4.10.2021

"Horde zla" na grobu Vedrana Puljića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Položeno cvijeće na Vedranov grob - Avaz
Položeno cvijeće na Vedranov grob - Avaz

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne "Horde zla", danas su na groblju Bare posjetili grob Vedrana Puljića, te polaganjem cvijeća obilježili 12. godišnjicu njegovog ubistva.

Ranije danas Vedranov grob posjetili su igrači i članovi administracije FK Sarajevo.

Podsjetimo, Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine ispred stadiona Pecara u neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je ipak dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je Puljić upucan od strane široko-briježanske policije.

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana navodno pobjegao iz pritvora.

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici zapadnohercegovačkog i sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i istakli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva.

Ni nakon 12 godina krivci za Vedranovo ubistvo nisu pronađeni i uhapšeni...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.