UOČI MEČA S BIH

Reprezentativac Kazahstana Omirtajev: Očekujem odličnu atmosferu na stadionu

Mladi veznjak poručio da će se on i saigrači potruditi da usreće navijače i porodice

Omirtajev: Do sada odigrao dvije utakmice za "A" reprezentaciju. KFF.KZ

E. Ćosić

7.10.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u subotu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine odigrati gostujuću utakmicu protiv Kazahstana.

Kazahstanci su se iz Zenice u prošlom kolu vratili sa jednim osvojenim bodom (2:2), a nadaju se da će na krilima odlične atmosfere na Astana Areni ponovo ostvariti dobar rezultat. Tamošnji reprezentativac i igrač Šahtera Oralkan Omirtajev (Oralkhan Omirtayev) govorio je pred susret sa "Zmajevima".

- Okupljanje reprezentacije je počelo dobro. Kao što znate, naš protivnik ima brojne odlične igrače koji igraju u evropskim klubovima. Potrudit ćemo se usrećiti navijače i naše porodice. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na stadionu - rekao je 23-godišnji veznjak koji je do sada upisao dva nastupa za "A" selekciju Kazahstana.

Podsjećamo, selektor "Zmajeva" Ivajlo Petev (Ivaylo) suočio se sa mnogim izostancima. Prvo su za oktobarske utakmice zbog povreda otpali Miralem Pjanić, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Mario Vrančić i  Stjepan Lončar, dok će zbog kartona meč sa Kazahstanom propustiti Dennis Hadžikadunić. Kasnije su se pojavili i problemi s vizama, zbog koje je ostao bez još šest fudbalera.

Utakmica Kazahstan - Bosna i Hercegovina igra se u subotu sa početkom od 15 sati po našem vremenu. Tekstualni prijenos meča moći ćete pratiti na našem portalu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.