KVALIFIKACIJE ZA SP

Mektominej postigao prvi gol za reprezentaciju i to u 94. minuti za pobjedu

Fudbaler Mančester junajteda donio veliki trijumf svom timu

Mektominej: Od 2018. član reprezentacije. TWITTER

E. Ćosić

9.10.2021

Fudbaler Mančester junajteda Skot Mektominej (Scott McTominay) postigao je prvi gol u dresu reprezentacije Škotske. I nije mogao imati bolji tajming, pošto je pogodio u 94. minuti i to za pobjedu svog tima protiv Izraela (3:2) u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Izraelci su poveli u 5. minuti preko Erena Zahavija. Škoti su se u utakmicu vratili pogotkom Džona Mekgina (John McGinn), ali dvije minute kasnije ponovo su bili u rezultatskom zaostatku, pošto je Izrael ponovo poveo. Munas Dabur (Dabbur) je pogodio za novo vodstvo Izraelaca, a u samom finišu prvog dijela Lindon Dajks (Lyndon Dykes) je promašio jedanaesterac.

Isti igrač se iskupio u 57. minuti kada je pogodio za 2:2, a za preokret i pobjedu pogodio je Mektominej. Izazvao je delirijum navijača na tribinama Hampden Parka, a u svečanoj loži je bio Sir Aleks Ferguson (Alex) koji ga je svojevremeno i predložio Žozeu Murinju (Jose Mourinho), dok je ovaj bio trener Junajteda.

Škotska je ovom pobjedom došla do salda od 14 bodova, te se nalazi na drugom mjestu grupe F. Četiri boda više ima Danska, dok je Izrael treći sa deset osvojenih bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.