TRANSFERI

Ni Zinedin Zidan neće na klupu Njukasla

Ostvrski mediji navode da Zizu nije zaveden velikim novcem i grandioznim projektima, da se odmara i čeka poziv na jednu od dvije klupe koje je pikirao - reprezentacija Francuske ili Juventus

Zinedin Zidan. Arhiva

G. Š.

15.10.2021

Nakon Antonija Kontea (Antonio Conte) i Brendana Rodžersa (Rodgers) novi najbogatiji klub na svijetu - Njukasl, uskoro će i zvanično odbiti i treći kandidat - Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

Nakon tri osvojene Lige prvaka sa Real Madridom i zasluženog epitetom jednog od najcjenjenijih stručnjaka na svetu Francuzu ne manjka ponuda, ali kako trenutno stvari stoje on nije zainteresovan da se u skorije vrijeme vraća na klupu.

Ostvrski mediji navode da Zizu nije zaveden velikim novcem i grandioznim projektima, da se odmara i čeka poziv na jednu od dvije klupe koje je pikirao - reprezentacija Francuske ili Juventus.

Ova situacija potakla je Engleze da se prisjete nekih detalja iz prošlosti vezanih za Njukasl i Zidana. "Svrake" su, to više nije tajna, odbile jednog od najvećih igrača svih vremena u ljeto 1996. godine. On je tada imao 24 godine i želio je po svaku cijenu da napusti Bordo. Agent Beri Silkman ponudio ga je Njukaslu, francuski klub tražio je tek 1.200.000 funti odštete, međutim tadašnji menadžer crno-bijelih Kevin Kigen (Kevin Keegan) odbacio je takvu mogućnost. Samo dvije godine kasnije Zizu je sa nacionalnim timom Francuske postao šampion Evrope, a u dresu Juventusa etablirao se kao vodeći as svoje generacije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.