KVALIFIKACIJE ZA SP

Samira Hurem pred duel sa Rusijom: Povrede kroje tim

Krilna napadačica Sofija Krajšumović je istakla da je Rusija veoma kvalitetna ekipa, no naš tim će je pokušati napasti

Samira Hurem. NSBiH

Piše: G. Šumar

25.10.2021

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u zeničkom Trening kampu Nogometnog saveza BiH odradila posljednji trening pred sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

Igrački kadar

Na jučerašnjem treningu se povrijedila Nikolina Dijaković, te ona neće biti na raspolaganju stručnom štabu za sutrašnji meč, a pod upitnikom je i Amela Kršo.

- Ekipe poput Danske i Rusije su favoriti, rekla je Samira Hurem, selektor naše ženske reprezentacije i dodala; 

- Taj rezultat koji se desio na prošlom gostovanju nas sve boli, ali on je realan. U naredoj utakmici nas također očekuje jak protivnik, ali je sreća da igramo na našem terenu tako da Rusija neće imati ambijent koji su imale Dankinje. Iako imamo puno povreda sigurna sam da će one igračice koje sutra budu na terenu dati sve od sebe. Vjerujem da će rezultat biti bolji po nas u odnosu na prošli meč.

Krilna napadačica Sofija Krajšumović je istakla da je Rusija veoma kvalitetna ekipa, no naš tim će je pokušati napasti.

- Potrudit ćemo se da odigramo što bolju utakmicu, nadamo se povoljnom rezultatu. Zadovoljna sam onim što sam do sad pokazala u dresu reprezentacije, ali smatram da uvijek može bolje i za mene i za tim. Sutrašnji meč će biti težak i morat ćemo biti maksimalno oprezne - rekla je  Sofija Krajšumović.


Ispraviti greške

Slično razmišlja i odbrambena igračica Ana Bojanić.

- Pokušat ćemo da ispravimo greške koje smo pravile protiv Danske. Gledali smo i Rusiju, odlična su ekipa. Igramo na našem terenu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Borbenost i požrtvovanost neće izostati, zaključila je Ana Bojanić.

Meč Bosna i Hercegovina - Rusija počinje sutra u 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici, uz direktan prenos na Arena Sport TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.