LOŠE STANJE U KLUBU

Junajtedova legenda je predvidjela debakl: Protiv Liverpula ćemo gubiti 4:0 na poluvremenu

Skols bio gost u studiju za vrijeme utakmice protiv Atalante, gdje je vidio nezadovoljavajuće stvari u timu

Skols: Veznjaci igraju sami za sebe. TWITTER

E. Ćosić

25.10.2021

Mančester junajted je jučer u okviru 9. kola engleske Premijer lige doživio jedan od najtežih poraza u modernoj historiji kluba sa Old Traforda. Na njihovom terenu savladao ih je najveći rival Liverpul sa čak 5:0.

"Redsi" su do poluvremena imali 4:0, a do petog pogotka su došli već nakon pet minuta igre u nastavku. Tada je već posao Liverpula bio završen. Čini se da je završen i mandat norveškog trenera Olea Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer), kojeg kritikuju brojni engleski mediji, dok mu u zaštitu govore samo njegovi bivši saigrači i prijatelji Geri Nevil (Garry Neville) i Roj Kin (Roy Keane).

Iako je bila riječ o najvećem derbiju Engleske, u koji su Junajtedovi navijači ušli s velikom euforijom, legenda kluba Pol Skols (Paul Scholes) je predvidio katastrofu svom bivšem timu.

On je bio gost u "BTSports" studiju tokom utakmice Lige prvaka prošle sedmice, u kojoj je Junajted gubio na poluvremenu, ali onda preokrenuo i došao do pobjede. "Crveni đavoli" su loše ušli u taj susret, nedostajalo je energije, što Skolsu nije ulijevalo povjerenje.

Veznjaci igraju sami za sebe. Ako tako budeš igrao protiv Mančester sitija ili Liverpula, na poluvremenu ćeš gubiti 4:0. Bit će to kraj, iz takve situacije nema povratka - rekao je Skols.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.