SPREMNA SMJENA SOLSKJERA

Čelnici Junajteda imaju novog favorita za trenera, podržava ga i legendarni Ferguson

Prvi naredni kiks će vjerovatno značiti i otkaz za norveškog trenera

Solskjer i Ferguson. TWITTER

E. Ćosić

31.10.2021

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) je jučerašnjom pobjedom njegovih izabranika nad Totenhemom produžio svoj mandat na klupi Mančester junajteda, ali "Crvene đavole" u narednom periodu očekuju teški izazovi, pa su špekulacije oko nasljedniku Norvežanina itekako aktuelne.

Prema pisanju engleskih medija, Antonio Konte (Conte) izgubio ulogu glavnog favorita, te da ona sada pripada treneru Lestera Brendanu Rodžersu (Rodgers), a navodno ga podržava i legendarni Sir Aleks Ferguson (Alex).

- Ne razmišljam o njima. Siguran sam i da je navijačima već zamorno slušati ih. Kad vodite klub poput Lestera, uvijek postoje razne priče. Moj je fokus isključivo na ovom klubu, na razvijanju ekipe i borbi za trofeje. Uprava, osoblje i igrači imaju istu viziju kao i ja - rekao je Rodžers novinarima koji su ga uoči utakmice s Arsenalom pitali o glasinama koje ga povezuju s odlaskom na Old Traford.

Inače, "Manchester Evening News" piše o sjajnom odnosu Fergusona i Rodžersa. Isto tako, navodi se kako su čelnici kluba skeptični prema osobnosti Kontea i potencijalno velike potrošnje kada su u pitanju transferi. Što se Rodžersa tiče, on je 2012. predvodio Svonsi do promocije u Premijer ligu, a onda je otišao u Liverpul gdje mu je zamalo izmakla titula prvaka Engleske. Nakon toga je otišao u Seltik, a 2019. godine je stigao u Lester s kojim ima trofej FA Kupa.

Kada je riječ o Junajtedu, očekuje ga prvo utakmica u utorak protiv Atalante u Ligi prvaka, a onda u subotu i ligaški okršaj protiv Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.