DERBI DELA MADONINA

Gazzetta podsjetila kako je Galijani mamio Džeku: Boravio je tri dana u Sarajevu, sa sobom je donio i dres Ronaldinja

Milanski list u najavi derbija podsjetio na priču otprije 12 godina

Naslovnica Gazzette dello Sport". SCREENSHOT

E. Ćosić

2.11.2021

"Gazzetta dello Sport" uveliko najavljuje utakmicu za vikend kada se sastaju Milan i Inter. Glavne uloge u najavi za "Derbi Dela Madonina" pripale su Zlatanu Ibrahimoviću i Edinu Džeki.

Upravo se zbog kapitena bh. reprezentacije milanski list vratio 12 godina u prošlost, kada je Džeko bio velika želja Milana, ali ga Adriano Galijani (Galliani) nije uspio nagovoriti da stigne na San Siro.

Iako je tadašnji direktor "Rosonera" proveo tri dana u Sarajevu, nije ga uspio privoliti na dolazak u klub. Navodno je mu je poslao lično pismo namjere, a pokušao ga je privući i dresom Ronaldinja (Ronaldinho), nekadašnjim osvajačem Zlatne lopte koji je tada igrao za "Rosonere".

Džeko je u to vrijeme vodio Volfsburg do titule u Njemačkoj. Galiani je čak ponio i olovku za svečane prilike koje je koristio za potpisivanje ugovora, ali je bh. napadač na kraju nije koristio.

Za vikend će Džeko igrati u svom prvom milanskom derbiju, ali će umjesto u dresu Milana igrati za Inter. Meč je na rasporedu u nedjelju od 20:45 sati.

Naslovnica Gazzette. TWITTER

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.