ITALIJA

Alegri zatražio pomoć psihologa kako bi vratio samopouzdanje igračima

Juventus na sve moguće načine pokušava popraviti sezonu za koju se čini da je već gotova

Alegri: Pokušava "probuditi" igrače. AGENCIJE

A. V.

3.11.2021

Trener italijanskog nogometnog velikana Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) zatražio je pomoć psihologa Đuzepea Verćelija (Giuseppe Vercelli) kako bi "probudio" igrače i vratio im izgubljeno samopouzdanje nakon serije loših rezultata.

Torinska "Stara dama" je u prvih 11 kola Serije A osvojila svega 15 bodova i nalazi se na devetom mjestu sa čak 16 bodova zaostatka za Napolijem i Milanom.

Alegri je stoga doveo psihologa kako bi razgovarao s igračima i pokušao im pomoći da se oporave od sumornog početka sezone. Juventus tako na sve moguće načine pokušava popraviti sezonu za koju se čini da je već gotova.

Italijanska "La Gazzetta dello Sport" navodi kako su Alegri i profesor Verćeli rlo bliski prijatelji i nije prvi put da je zatražio njegovu pomoć.

Verćeli je već radio u klubu za vrijeme Alegrijevog prvog mandata. Profesor je sportske psihologije na Sveučilištu u Torinu, a zajedno sa svojim timom, sastavljenim od osam specijaliziranih suradnika, osmislio je model SFERA, međunarodno priznat alat za analizu i optimizaciju performansi primjenjiv ne samo u sportu nego i u poslovnom kontekstu, s ciljem izvlačenja najboljeg iz sportaša ili menadžera, prenosi Hina.

Bolji poznavatelji prilika u redovima Juventusa pišu kako je cijela ekipa u strahu i napetih živaca. Cijelo okruženje je frustrirano lošim rezultatima i strahovima kako bi Juve mogao ostati bez plasmana u Ligu prvaka, a time i brojnih milijuna.

Na posebnom udaru kritika su španski napadač Alvaro Morata i francuski veznjak Adrien Rabio (Rabiot) koji već duže vrijeme igraju očajno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.