POGINULA 23-GODIŠNJAKINJA

Zvijezda američkog fudbala izazvala nesreću: Prijeti mu do 20 godina zatvora

Tužitelji su rekli da je nivo alkohola u krvi 22-godišnjeg sportiste bio dvostruko veći od dopuštene granice

Automobil je potpuno uništen. Agencije

Fena

4.11.2021

Igrač američkog fudbala Henri Rags (Henry Ruggs) prouzrokovao je smrtonosnu saobraćajnu nesreću što je kasnije dovelo do njegovog otkaza od strane ekipe Las Vegas Rajdersa u NFL ligi.

Rags je, po informacijama suda, bio pod utjecajem alkohola, a prije nesreće vozio je nevjerovatnih 251 kilometara na sat, prenijela je Fena.

Amerikancu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja nesreće u kojoj je život izgubila 23-godišnjakinja. U nesreći je teško povrijeđena i Ragsova saputnica.

Rags je poslije i sam bio u bolnici odakle je ubrzo pušten da bi se pojavio na sudu, a poslije je platio i kauciju od 150.000 dolara te je pušten iz pritvora nakon saslušanja.

Tužiteljstvo je iznijelo podatke s kamera uz cestu i podatke iz automobila koji pokazuju da je Rags dvije sekunde prije nesreće vozio 251 kilometara na sat, a nakon što su se aktivirali zračni jastuci u njegovom vozilu, brzina je i dalje bila oko 200 kilometara na sat.

Tužitelji su rekli da je nivo alkohola u krvi 22-godišnjeg sportiste bio dvostruko veći od dopuštene granice, a u uništenom automobilu pronađen je i napunjen pištolj.

Mladom Amerikancu prijeti maksimalna kazna od 20 godina zatvora ako bude osuđen prema zakonu Nevade za vožnju pod utjecajem alkohola i nanošenje teških tjelesnih povreda ili smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.