LA LIGA

Barcelona na nevjerovatan način ostala bez pobjede: Katalonci prokockali 3:0

Iago Aspas je u 96. minuti pogodio za bod Selte

Nevjerovatan povratak tima s Balaidosa. TWITTER

E. Ćosić

6.11.2021

Fudbaleri Barcelone priredili su novo razočarenje svojim navijačima. Nakon što je "Blaugrana" u utakmici 12. kola La Lige na odmor između dva poluvremena otišla sa tri gola prednosti, na kraju se sa gostovanja Selti vraća sa samo jednim bodom, pošto je bilo 3:3.

Katalonci su poveli već u 5. minuti kada je pogodio Ansu Fati, a već u 18. su udvostručili prednost preko kapitena Serhija Buskeca (Sergio Busquets). U 34. minuti pogodio je Memfis Depaj (Memphis Depay) i činilo se da će Barcelona doći do vrijedna tri boda.

Ipak, kako je Barcelona igrala prvo, tako je Selta igrala drugo poluvrijeme. Već u 52. minuti Iago Aspas smanjuje rezultat, da bi Nolito u 74. smanjio na 2:3 i tako vratio nadu timu s Balaidosa. U trenutku kada se čekalo da sudija Alehandro Hernandez (Alejandro) označi kraj utakmice, legenda Selte Iago Aspas postigao je svoj drugi gol i u 96. minuti otkinuo dva boda Barceloni.

Inače, Katalonce je na ovoj utakmici vodio privremeni trener Serhi Barhuan (Sergi Barjuan), a od sljedeće će već tim sa klupe predvoditi Ćavi Hernandez (Xavi Hernandez).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.