ENGLESKA

Vest hem prekinuo veliki niz Liverpula

"Čekičari" na svom terenu porazili "Redse"

Fornals: Strijelac drugog gola. TWITTER

E. Ćosić

7.11.2021

Fudbaleri Vest hema na svom terenu savladali su Liverpul u okviru 11. kola Premijer lige rezultatom 3:2. "Čekičari" su tako izbili na 3. mjesto, a trijumf protiv "Redsa" je peti protiv velikih ekipa ove sezone - ranije su savladali mančesterske rivale, Totenhem i Lester.

Vest hem je već u 4. minuti došao do prednosti. Istina, nakon diskutabilnog gola jer se činilo da je golu prethodio prekršaj nad golmanom Alisonom (Alisson). Bilo kako bilo, sudija je pokazao na centar, a Liverpul se vratio u 41. minuti kada je sjajan pogodak postigao Trent Aleksander Arnold (Alexander).

Novo vodstvo Vest hemu donio je Pablo Fornals  67. minuti, a sedam minuta kasnije Kurt Zuma (Zouma) je pogodio za 3:2. Nadu gostima je vratio rezervista Divok Oriđi (Divock Origi) golom u 83. minuti, ali Liverpul se na kraju nije uspio spasiti poraza. Tako je tim s Enfilda prekinuo niz od 25 utakmica zaredom bez poraza u svim takmičenjima.

Ranije danas, odigrana su još tri susreta. Arsenal je sa 1:0 savladao Votford, Everton i Totenhem su odigrali bez golova, dok su Lids i Lester remizirali sa 1:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.