BIVŠI ČELNIK KLUBA

Rumenige otkrio: Žoze Murinjo je bio jedan od kandidata za trenera Bajerna

Klub se na kraju odlučio da ne angažuje Portugalca, te su se odlučili za trenera drugačijeg profila

Rumenige i Murinjo: Malo nedostajalo do saradnje. TWITTER

E. Ćosić

14.11.2021

Legendarni fudbaler Bajern Minhena, a kasnije jedan od ključnih ljudi u upravi kluba s Alijanc Arene Karl Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) otkrio je kako je jedan od kandidata za trenera Bavaraca bio Žoze Murinjo (Jose Mourinho).

"Posebni" do sada nije imao priliku raditi u Njemačkoj, pa je želio i Bundesligu dodati u svoj CV. Već je radio u tri od četiri najbolje lige svijeta, u Premier ligi, La Ligi i Seriji A. Međutim, čelnici Bajerna su se na kraju ipak odlučili da ga ne angažuju.

- Žoze Murinjo je bio kandidat za trenera kluba. Želio je doći u Njemačku i voditi Bajern, ali smo se na kraju odlučili za trenera drugačijeg profila i karakteristikama koje se bolje uklapaju u Bajern - otkrio je Rumenige te dodao:

- Poštujem Murinja i nadam se da će uraditi jako dobar posao u Romi. Veliki je trener - poručio je legendarni Nijemac, prenosi "RaiSport".

Inače, Bavarce je prošle godine vodio Hansi Flik (Flick), koji je naslijedio Hoakima Leva (Joachim Low) na klupi reprezentacije Njemačke, dok je na njegovo mjesto stigao Julian Nagelsman (Nagelsmann).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.