ISTRAGA TRAJALA MJESECIMA

Racija mančesterske policije: Uhapšeni glavni odgovorni za incidente na Old Trafordu

Stotine navijača Mančester junajteda je prije utakmice s Liverpulom ušlo na travnjak stadiona

Navijači su upali na travnjak Old Traforda. SKY

E. Ćosić

17.11.2021

Policija grada Mančestera je rano jutros napravila raciju u naselju Čaderton. Oni su tražili navijače koje su nakon mjeseci istraživanja povezali s incidentima na Old Trafordu koji su se dogodili u maju ove godine uoči utakmice s Liverpulom (4:2).

Službenici su ušli u nekoliko domova, te u lisicama odveli deset osoba u policijsku stanicu. Prema podacima engleskih medija, najstarija uhapšena osoba ima 51 godinu, dok najmlađa 20. Sve uhapšene osobe su optužene za nasilno ponašanje i provalu na privatni posjed. 

"Manchester Evening News" piše kako su istražitelji mjesecima pregledavali snimke nadzornih kamera, a navodno su odradili stotine intervjua kako bi identifikovali najodgovornije za ove incidente.


Podsjećanja radi, stotine navijača Mančester junajteda se okupilo ispred Old Traforda prije meča protiv Liverpula. Oni su protestovali protiv porodice Glejzer (Glazer), ali su protesti eskalirali. Na kraju su navijači probili policijsske kordone, te upali na travnjak.

Susret 35. kola je bio otkazan zbog protesta navijača Junajteda, a odigran je deset dana kasnije kada je Liveprul pobijedio sa 4:2. Za "Redse" su pogađali dva puta Roberto Firmino, te po jednom Mohamed Salah i Diogo Žota (Jota). Za Junajted su na drugoj strani strijelci bili Bruno Fernandeš (Fernandes) i Markus Rašford (Marcus Rashford).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.