STRUČNJAK OTIŠAO LJETOS

Njemački novinar otkriva: Salihamidžić i Flik su bili u lošim odnosima, uprava kluba je zavlačila trenera

Kristijan Falk je objavio kako čelnici Bajerna nisu ispunjavali transfer želje svog bivšeg trenera

Salihamidžić i Flik: Loš odnos sportskog direktora i bivšeg trenera Bajerna. TWITTER

E. Ćosić

17.11.2021

Hansi Flik (Flick) je ljetos napustio Bajern Minhen i preuzeo kormilo njemačke reprezentacije. On je proveo godinu i po klupi Bavaraca, a za to vrijeme je osvojio sve što je mogao osvojiti na klupskom nivou.

Međutim, nije napustio Bajern zbog zasićenosti klupskim fudbalom, već zbog lošeg odnosa sa sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem. Kako prenose brojni njemački mediji, između kojih i "Kicker", njihov odnos je bio daleko od idealnog, a često su dolazili u centar pažnje zbog verbalnih sukoba.

O tome je govorio Kristijan Falk (Christian), koji je naveo kako su čelnici Bajerna preko Salihamidžića izigravali Flika, koji nije dobijao igrače koje je želio.

- Flik je fan Time Vernera (Timo Werner) i pričao je s njim oko dolaska u Bajern. Međutim, klub je prihvatio prijedlog Hasana Salihamidžića da kupi Leroja Sanea (Leroy) iz Mančester sitija. On je želio i Kaija Haverca (Havertz), ali njegov dolazak nije bio realan zbog finansijske strukture - otkriva Falk, te dodaje kako je i Mario Gece (Gotze) bio u pregovorima u prijelaznom roku 2020. godine, ali ga je rukovodstvo odbilo, kao i Juliana Drakslera (Draxler).




Kako njemački novinar otkriva, to nisu bile posljednje želje sadašnjeg selektora Njemačke.

- Od uprave je tražio i Ridlea Bakua, ali je ovaj bočni igrač završio u Volfsburgu, a Bajern je potpisao dva miliona jeftinijeg Bonu Sara (Bouna Sarr) za osam miliona. I prije toga je želio Benjamina Henriksa (Henrichs), a na kraju je doveden Alvaro Odriozola na posudbu, navodi Falk, te dodaje kako je Flik želio i Arne Majera (Maier), Maksa Mejera (Max Meyer) i Doda, a da nije želio Aleksandra Nubela (Alexandra).

Uprava mu je ispunila samo dvije transfer želje, a to su Erik Čupo Motan (Choupo-Moting) i Tiago Dantas.

- Bitan uzrok verbalnog sukoba između Flika i Salihamidžića bili su Kalum Hudson Odoi (Callum Hudson-Odoi) i Sergino Dest. Rekao mu je da su dogovori sa njima postignuti za sezonu 2020/2021. Na kraju od toga nije bilo ništa, a došli su Daglas Kosta (Douglas Costa) i Sar - zaključio je Falk.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.