DERBI STARIH RIVALA

Goran Sablić sutra bez tri igrača: Nećemo kalkulisati

Iza nas je reprezentativna pauza koju smo jako dobro odradili, rekao je trener Sarajeva

Dupovac i Sablić. Avaz

Piše: G. Šumar

19.11.2021

Trener Sarajeva Goran Sablić na današnjoj press konferenciji najavio je subotnji derbi starih rivala (15 sati) u kojem bordo tim dočekuje Slobodu. 


Finiš polusezone

- Iza nas je reprezentativna pauza koju smo jako dobro odradili, rekao je Sablić i dodao: 

- Sve one stvari koje možete napraviti unutar tih dana smo uspjeli ostvariti, bez nekakvih povreda unutar ekipe i sličnih problema, tako da sam s te strane zadvoljan. Ekipa je fokusirana, znamo da nam dolazi protivnik koji je na tabeli pozicioniran blizu nas. To je  tim koji je tvrd, čvrsta, malo golova prima i u principu jedini mi i Zrinjski smo im uspjeli zabiti više od jednog gola. Vjerujem da će i jedna i druga ekipa sutra pokazati maksimum. S naše strane maksimalno smo fokusirani da ostvarimo ono što želimo, a to su tri boda.

Bordo tim je spreman za finiš polusezone.

- Kada prekidate takmičarski ritam, s jedne strane nije to optimalno za pojedine ekipe, ali ono što možemo napraviti u tih 10 dana jeste neki vid mini ciklusa, da osvježite ekipu, jer uvijek u  periodu od tri, četiri ili šest utakmica ima i načetih igrača. S druge strane, možemo poraditi i na fizičkoj i mentalnoj pripremi, tako da s tog aspekta je bilo moje izlaganje... Imamo tri utakmice ispred sebe - prva je sutra, idemo maksimalno fokusirani i željni da damo sve od sebe u ove tri utakmice, da pokažemo kvalitetnu igru, zajedništvo i da kroz to pokušamo ostvariti rezultate koje želimo, ističe Sablić.

Anlizirajući starog rivala iz Tuzle, šef struke Sarajeva ističe da je Sloboda izuzetno kompaktna u defnazivnom bloku, možda i ponajbolja ekipa u ligi u tom segmentu. 

- Vjerujem da će sutra biti u srednjem bloku, s namjerom da kroz tranizicije i prekide pokušaju nas ugroziti. To nama ništa ne mijenja, jer igramo kući i sasvim sigruno da ćemo pokušati da ih stisnemo i da ako je ikako moguće čim prije ih otvorimo i utakmicu odvedemo u mirnije vode. Igra se 90 minuta, oni su tradicionalno neugodni, čak je i utakmica koju smo igrali u Tuzli bila tvrda i muška. Isto očekujem i sutra, uzimajući u obzir i teren, rekao je Sablić.


Nema kalkulacija

Bordo tim u subotu neće kalkulisati.

- Naša je intencija da kreiramo i stvorimo puno prilika, ali s druge strane moramo gledati i da imamo balans u našoj igri, jer su opasni u kontranapadima, ali ono što je jasno jeste da nećemo kalkulisati. Pokušat ćemo, ustvari nećemo pokušati, već ćemo dati sigurno svoj maksimum. U tom napadačkom dijelu tražimo konstantno te solucije, rješenja, u posljednjih nekoliko utakmica iako nas rezultat nije mazio. Mi smo dovoljan broj prilika iskreirali, znači one nisu bile slučajne iz nekih ubacivaanja, napucavanja, gdje je 50:50 šansa za nešto. Jednostavno, izigrali smo protivnika, ali nismo uspjeli realizirati to. Nekada je to do kvalitete - ne nekad, često je do kvalitete, ali ono što ja mogu napraviti i što radim sa svojim štabom jeste da ih što češće dovodim u tu priliku, zaključio ej Sablić koji sutra neće moći računati na Hebibovića, Palića i Kapića.

-


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.