ODLAZAK "MASTERA"

Kraj jedne ere: Urugvaj ostao bez selektora

Oskar Tabarez je proveo 15 godina na klupi Urugvajaca

Tabarez: Koštali ga loši rezultati u kvalifikacijama za SP u Kataru. TWITTER

E. Ćosić

19.11.2021

Legendarni Oskar Tabarez (Oscar) više nije selektor Urugvaja. Urugvajski fudbalski savez je potvrdio odluku da smijeni 74-godišnjeg Tabareza zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Kataru.

Tabarez je proveo 15 godina (2006. - 2021.) na klupi te selekcije, a ostat će upamćen nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine kada je njegov tim predvođen Diegom Forlanom osvojio četvrto mjesto, kao i titula Kopa Amerike godinu poslije.

Iskusni stručnjak je selekciju Urugvaja vodio na 224 utakmica. On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Bela Vistu, mladu selekciju Urugvaja, Danubio, Montevideo, Penarol, Deportivo Kali, potom je dvije godine vodio "A" reprezentaciju Urugvaja (1988. - 1990.), pa se vratio u klupski fudbal gdje je još trenirao Boku Juniors i Kaljari u dva navrata, Milan, Real Ovijedo i Velez, da bi se 2006. vratio u "A" reprezentaciju Urugvaja.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Urugvaj je trenutno sedmi tim sa bodom manje od 5. pozicije koja bi donijela plej-of.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.