ENGLESKA

Potop Junajteda na gostovanju kod Votforda, nova sramota Solskjera i njegovog kapitena Megvajera

"Crveni đavoli" se kući vraćaju s čak četiri gola u svojoj mreži

De Hea: Primio tri gola iako je odbranio i penal. TWITTER

E. Ćosić

20.11.2021

Mančester junajted je u okviru 12. kola engleske Premijer lige doživio debakl na gostovanju kod Votforda (1:4). Već od samog starta su izabranici Klaudija Ranijerija (Claudio) napali goste, a do vodstva su mogli doći u 11. minuti.

Junajted je spasio David De Hea koji je odbranio penal Ismaili Saru (Sarr). Zanimljivo da je Španac dva puta zaustavljao šut napadača Votforda, jer je nakon prvog odbranjenog penala, igrač Votforda prerano utrčao u šesnaesterac, pa se kazneni udarac ponovi.

Međutim, ni De Hea nije mogao spašavati svoj tim. Već u 28. minuti Džošua King (Joshua) dovodi "Stršljenove" u vodstvo, a Ismaila Sar se u 44. minuti iskupio za promašeni jedanaesterac.

Junajted je smanjio u 50. minuti kada je rezervista Doni van de Bek (Donny van de Beek) pogodio na asistenciju Kristijana Ronalda (Cristiano). I kada su se gosti mogli vratiti u utakmicu, kapiten Hari Megvajer (Harry Maguire) je napravio glupost i zaradio isključenje.

U samoj završnici su Žoao Pedro (Joao) i Emanuel Denis (Emmanuel Dennis) potopili tim Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer), kojem bi ovo mogla biti posljednja utakmica na klupi tima sa Old Traforda.

Ostali rezultati odigranih susreta 12. kola:

Ranije danas: Lester - Čelzi 0:3

Aston Vila - Brajton 2:0

Barnli - Kristal Palas 3:3

Njukastl - Brentford 3:3

Norvič - Sautempton 2:1

Vulverhempton - Vest hem 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.