FUDBALER BARCELONE

Pedri naslijedio Halanda i osvojio nagradu "Golden Boy"

Priznanje namijenjeno najboljem igraču Evrope do 21 godine koje dodjeljuje italijanski "Tuttosport"

Pedri: Prošle sezone odigrao čak 72 utakmice. TWITTER

E. Ćosić

22.11.2021

Fudbaler Barcelone i reprezentativac Španije Pedri dobitnik je fudbalske nagrade "Golden Boy", priznanje namijenjeno najboljem igraču Evrope do 21 godine koje dodjeljuje italijanski "Tuttosport".

- Zahvaljujem se na ovom trofeju, koji me čini ponosnim. Hvala svim članovima žirija i navijačima koji su me uvijek podržavali u ovoj nevjerovatnoj 2021. godini. Naravno, zahvalan sam Barceloni, reprezentaciji, mojoj porodici, prijateljima i onima koji su bili uz mene iz dana u dan i bez kojih ne bih mogao da osvojim ovo priznanje - rekao je Pedri.

Inače, dobitnika ovog priznanja bira 40 sportskih novinara iz najuglednijih evropskih medijskih kuća. Kako je saopćeno, Pedri je bio prvi kandidat 24 članova žirija. Još devetorica su ga stavila na drugo mjesto, a trojica na treće pa je Pedri ukupno skupio 318 poena.Na drugom mjestu je bio engleski fudbaler i član Borusije Dortmund Džud Belingem (Jude Bellingham) sa 119 poena.

Pedri je uvjerljivo slavio na kraju, a ovogodišnja razlika između njega i Belingema je najveća razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog za ovo priznanje u historiji.

Prošle godine ovu nagradu je dobio Erling Haland (Haaland). Podsjećamo, Pedri je prošle sezone odigrao čak 72 utakmice, a nedavno je produžio ugovor sa Barcelonom, koja je za njega odredila otkupnu klauzulu vrijednu čak milijardu eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.