VLASNIK ČELZIJA

Abramovič posjetio Stemford Bridž nakon tri godine, tamo ugostio predsjednika Izraela

Abramoviču je 2018. godine istekla preduzetnička viza, zbog čega nije mogao kročiti u Veliku Britaniju. Kasnije je ruski tajkun dobio izraelski pasoš, s kojim može ući u Britaniju i uživo gledati svoj tim

Abramovič i Herzog na Stemford Bridžu. TWITTER

E. Ćosić

22.11.2021

Vlasnik Čelzija i ruski tajkun Roman Abramovič dugo vremena nije mogao kročiti na Stemford Bridž. Naime, Rus je imao zabranu dolaska u Veliku Britaniju, pa je nakon tri godine posjetio dom svog kluba. 

Tamo je ugostio predsjednika Izraela Isaka Herzoga (Isaac), s kojim je išao i na izložbu umjetničkih slika u čast sportista poginulih u holokaustu. PR služba izraelske vlade objavila je fotografiju Abramoviča dok se smiješi i razgovara s Herzogom dok su stajali iznad terena na stadionu Čelzija. Herzog je bio jedan od pokrovitelja izložbe u sklopu kampanje "Reci ne antisemitizmu" koju vodi Čelzi.

Podsjećamo, vlasniku Čelzija Romanu Abramoviču je 2018. godine istekla preduzetnička viza, zbog čega nije mogao kročiti u Veliku Britaniju. Kasnije je ruski tajkun dobio izraelski pasoš, s kojim može ući u Britaniju i uživo gledati svoj tim.

Abramovič je od 2003. godine vlasnik londonskih "Plavaca", koje je pretvorio u jedan od najjačih evropskih klubova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.