FK ŽELJEZNIČAR

Uručena druga nagrada “Admir Džubur”

Odabirom žirija sastavljenog od rukovodstva FK Željezničar, nagradu je osvojio uposlenik Dino Pekić, saopćeno je iz kluba s Grbavice.

Dino Pekić i Damir Džubur. Armin Heric/fkz.ba

Piše: G. Š.

24.11.2021

U Plavom salonu stadiona Grbavice uručena je druga po redu nagrada za uposlenika godine FK Željezničar “Admir Džubur”. 

- Odabirom žirija sastavljenog od rukovodstva FK Željezničar, nagradu je osvojio uposlenik Dino Pekić, saopćeno je iz kluba s Grbavice.


Tradicionalna nagrada

Ceremoniji koja se održala u Plavom salonu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su prijatelji kluba, a inicijator i organizator današnjeg događaja Kerim Karavdić istakao je da mu je velika čast što je nagrada “Admir Džubur” postala tradicionalna.

- Ove godine je komisija sačinjena od rukovodstva Kluba nagradu odlučila dodijeliti Dini Pekiću koji svojim radom pokazuje nevjerovatnu ljubav prema FK Željezničar, kazao je Karavdić, a potom ispričao nekoliko anegdota iz dugogodišnjeg prijateljstva sa Admirom Džuburom.

– Pripala mi je velika čast da dobijem nagradu u sjećanje na rahmetli predsjednika Admira Džubura, čovjeka koji se borio za klub i za bolju budućnost kluba 24 sata dnevno, rekao je Dino Pekić i dodao:

- Smatram da ovo nije nagrada samo za mene, već za sve uposlenike, počev od trenera Omladinske škole do svih članova administracije. Svi daju svoj maksimum i doprinose za bolje sutra. Još jednom, žao mi je što predsjednik Džubur više nije s nama, otišao je prerano i iznenada, ali mi ćemo čuvati uspomenu na njega i njegova djela, zaključio je Dino Pekić.


Čuvaju uspomenu

Nagradu je uručio Damir Džubur koji se obratio svim prisutnima istakavši da je ponosan na svog oca i zahvalio se svima koji čuvaju uspomenu na Admira Džubura.

Prethodne godine nagradu “Admir Džubur” dobio je Samir Bekrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.