PORTUGAL

Prekinuta najčudnija utakmica godine: Igrali sa sedam igrača, predsjednik plakao na poluvremenu

Belenenšeš susret započeo sa ukupno devet igrača, od čega dva golmana

Predsjednik Rui Pedro Soareš u suzama. twitter

E. Ćosić

27.11.2021

U Portugalu je viđena najluđa utakmica godine. Naime, u okviru 12. kola portugalskog prvenstva Belenenšeš se Benfici suprotstavio sa ukupno devet igrača u polju, od čega su bila dva golmana.

Do poluvremena je slavna Benfika postigla sedam golova, a nakon povratka s pauze u Belenenšešu su bili svjesni da neće moći nastaviti utakmicu, dok je predsjednik kluba Rui Pedro Soareš zaplakao na pauzi.

Zanimljivo da nisu tražili das e utakmica odgodi, pa je trener Filipe Kandido (Candido) radio s onim što je imao na raspolaganju. Međutim, tim je kapitulirao već u 24. sekundi, nakon autogola Kaua. Haris Seferović je u 14. minuti povisio na 2:0, a treći gol za Benfiku bio je djelo Juliana Vigla (Weigl) u 27. minuti. 

Potom je u razmaku od sedam minuta (32. - 39.) Benfika došla do nova tri gola, a dva su bila djelo Darvina Nunjeza (Darwin Nunez), dok je još jedan bio djelo Harisa Seferovića. U samom finišu prvog dijela, Nunjez je kompletirao het-trik.

Kasnije se dugo čekalo na nastavak meča, a Belenenšeš je na teren poslao svega sedam igrača. Po nastavku igre se povrijedio i Žoao Monteiro (Joao) koji je bio u polju i koji se povrijedio, pa kada je domaćin ostao s ukupno šest igrača, meč se morao prekinuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.