ŠPANIJA

Vinisijus sjajnim golom donio pobjedu Realu u derbiju 15. kola La Lige

"Kraljevi" na svom stadionu savladali Sevilju

Real: Ostao na čelu tabele. twitter

E. Ćosić

28.11.2021

Fudbaleri Reala su u jednom od derbija 15. kola španske La Lige savladali Sevilju rezultatom 2:1, a junak "Kraljeva" bio je Vinisijus Žunior (Vinicius Junior), koji je za preokret i trijumf pogodio u 87. minuti.

Nije najbolje krenulo po tim Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti), pošto je Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) već u 12. minuti morao vaditi loptu iz svoje mreže. Sevilja je povela preko Rafe Mira, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Markosa Akunje (Marcos Acuna).

Real je do poravnanja došao u 32. minuti kada je Karim Benzema iskoristio lošu reakciju gostujućeg golmana, te odbitak poslao u gol. Kraljevski klub je do preokreta i pobjede došao u 87. minuti. Eder Militao je uposlio Vinisijusa, koji se sjajno namjestio na desnu nogu, a onda postigao eurogol vrijedan sva tri boda.

Pogodak Vinisijusa pogledajte OVDJE.

Real je ovom pobjedom ostao na +4 u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid i trećeplasirani Real Sosijedad koji imaju 29 bodova, dok je Sevilja na 4. mjestu sa 28 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Ranije danas odigrana su još tri susreta. Betis je savladao Levante sa 3:1, Espanjol je bio bolji od Sosijedada sa 1:0, dok je jedini gostujući trijumf u nedjeljnom programu ostvario Atletiko Madrid koji je bio bolji od Kadiza rezultatom 4:1.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.