ENGLESKI PREMIJERŠIP

Pobjede vodećih ekipa: Liverpul je gazda Mersesajda, Siti nanio prvi poraz Džerardu

Gostujući trijumf upisao je i Čelzi, koji je slavljem nad Votfordom ostao na čelu tabele

Salah: Postigao dva gola u pobjedi Liverpula. twitter

E. Ćosić

1.12.2021

Sve tri vodeće ekipe engleskog Premijeršipa večeras su ostvarile gostujuće pobjede u okviru 14. kola. Čelzi je bio bolji na Vikerejdž Roudu od Votforda (2:1), dok je Mančester siti kao gost savladao Aston Vilu sa 2:1, te tako nanio prvi poraz Stivenu Džerardu (Steven Gerrard) na klupi Vile, a u derbiju Mersesajda, Liverpul je na Gudisonu pobijedio Everton rezultatom 4:1.

Čelzi je vrh tabele sačuvao teško izvojevanom pobjedom protiv Votforda. Mejson Maunt (Mason Mount) je doveo "Plavce" u 30. minuti, a domaći su izjednačili preko Emanuela Denisa (Emmanuel Dennis) u 43. minuti. Junak Čelzija bio je Hakim Zijeh (Ziyech) koji je gol vrijedan tri boda postigao u 73. minuti. 

Identičnim rezultatom 2:1 slavio je i Siti protiv Aston Vile. "Građani" su slavili na portugalski pogon, pogocima Rubena Diaša (Diasa) u 23. i Bernarda Silve u 43. minuti, dok je utješni gol za Vilu bio djelo Olija Votkinsa (Ollie Watkins) u 47. minuti. Bio je to prvi poraz za Aston Vilu otkad je trener Stiven Džerard.

Sigurniji trijumf od svojih glavnih rivala za trofej ove sezone upisao je Liverpul, koji je na Gudisonu slavio sa 3:1. Džordan Henderson (Jordan) je već u 9. minuti matirao Džordana Pikforda (Jordan Pickford), a deset minuta kasnije prednost "Redsa" udvostručio je Mohamed Salah. Nadu Evertonu vratio je Demaraj Grej (Demarai Gray) u 38. minuti, da bi dva gola prednosti Liveprulu svojim drugim golom vratio Salah, koji je pogodio u 64. minuti. Konačan rezultat postavio je Diogo Žota (Jota) u 79. minuti meča.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Anketa






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.