TOTENHEM

Antonio Konte na listi želja ima pet fudbalera

Sportski direktor kluba Fabio Paratiči (Paratici) i Konte ne kriju imena petorice fudbalera koji su po njima sposobni da značajno podignu nivo igre cijelog tima, ali i rezultata do kraja sezone.

Antonio Konte. Arhiva

S. G./ San

2.12.2021

Novi menadžer Totenhema Antonio Konte (Conte) insistira da Spursi budu aktivni u januarskom prijelaznom roku, piše londonski "San". 

Barela, Kesi, Vlahović, Zakarija

Totenhem je trenutno na devetoj poziciji, sa dva meča manje u odnosu na većinu rivala.

- Ne očekujem da sva petorica igrača dođu u klub u januaru, ali jedan, ili dvojica, to bi već bilo sjajno, rekao je Konte.

Na listi želja su trojica fudbalera iz klubova Serije A – Nikolo Barela (Nicolo Barella), Frank Kesi (Franck Kessie), kao i Dušan Vlahović. Konte je u odličnim odnosima i zna sve kvalitete Barele, sa kojim je radio u Interu. Ipak, on je vjerovatno u ovom trenutku najskuplja varijanta.

Zbog toga je druga opcija Kesi, koji igra na sličnoj poziciji, a treća Vlahović, koji bi u početku dijelio minutažu sa Kejnom. Kesiju i Vlahoviću ugovori ističu na ljeto, pa se u Totenhemu nadaju da im ni cijene neće biti previsoke u januaru.

Četvrti fudbaler kojeg snimaju Totenhemovi skauti je Denis Zakarija, član Borusije iz Menhengladbaha. Švajcarac je pod ugovorom, ali se vjeruje da ima ogromnu želju da zaigra u Premijer ligi.


Pod lupom i Korejanac

Posljednji koji je zapeo za oko Paratičiju i Konteu je defanzivac Fenerbahčea Kim Min-Že (Jae). Korejanac je došao u redove turskog giganta ovog ljeta, ali je već skrenuo pažnju sjajnim partijama. I pored činjenice što ima važeći ugovor do ljeta 2025. godine, Spursi vjeruju da bi uz pomoć svoje velike zvijezde Son Hjun-Mina mogli da ga privuku u svoje redove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.