SPEKTAKL NA OLIMPIKU

Najluđi meč u Italiji: Lacio došao do velikog preokreta, pa u 99. minuti primio gol za 4:4

Udineze dugo vodio, pa na kraju spašavao bod

Milinković Savić: Postigao sjajan gol za 3:3. twitter

E. Ćosić

2.12.2021

Lacio i Udineze su odigrali najluđu utakmicu dosadašnjeg dijela sezone u Italiji. Susret na Olimpiku u okviru 15. kola Serije A ponudio je sjajan meč, a gledatelji su vidjeli osam golova, po četiri na obje strane (4:4).

"Nebeskoplavi" su bili favoriti uoči utakmice, ali je sve loše počelo za tim Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), jer je rimski tim nakon 32 minute igre imao dva gola zaostatka. Beto je pogađao u 17. i 32. minuti.

Dva minuta nakon drugog pogotka napadača Udinezea, odgovorio je Lacio preko Ćire Imobila (Ciro Immobile). Međutim, zahvaljujući golu Naguela Moline u 44. minuti, Udineze je na odmor otišao sa dva gola "viška".

Odličan start drugog dijela u potpunosti je vratio Lacio u život. Prvo je Pedro u 51. pogodio za 2:3, da bi pet minuta kasnije sjajnim golom poravnao Sergej Milinković Savić. 

Minut kasnije je Patrik (Patric) zaradio drugi žuti karton, ali je brojčana prednost na terenu tima iz Udina trajala 12 minuta, jer je Molina zaradio isključenje. 

U 79. minuti Frančesko Aćerbi je pogodio za veliki preokret Rimljana. I kada su pristalice Lacija mislile da će njihov tim slaviti, Toglaj Arslan (Tolgay) je pogodio u devetoj minuti nadoknade za 4:4. Udineze je na kraju meč završio sa dva igrača manje, jer je Vols (Walace) dobio direktan crveni karton.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.